header banner
Default

Nicholas Merten voorspelt dat de waarde van Bitcoin met bijna vijftig procent kan dalen


Als het aan Nicholas Merten ligt, dan is het momenteel opletten geblazen als het over de Bitcoin koers gaat. Merten stelt namelijk dat de Bitcoin koers vanaf hier weleens met 50 procent kan dalen. Hij ziet dat gebeuren in het scenario dat het strenge beleid van de Amerikaanse centrale bank voor een lange recessie zorgt.

Moeten we ons zorgen maken over Bitcoin?

Recessie op komst

Volgens Nicholas Merten zal het afkoelen van de koersen van grondstoffen als olie, aardgas en uranium een signaal zijn dat er op korte termijn een recessie aankomt.

“Een korte recessie zal waarschijnlijk wat pijn veroorzaken. Aandelen zullen waarschijnlijk terugzakken naar de dieptepunten van oktober 2022, waarin ze 33 procent corrigeerden.

Bitcoin zal waarschijnlijk ook zakken en terugvallen naar de range van 15.000 tot 17.000 dollar, de koersen die we na het omvallen van FTX zagen in november 2022″, aldus Merten.

Volgens de analist dat zou dat gek genoeg een positief signaal zijn voor de Bitcoin koers, omdat dit zorgt voor een dubbele bodem. Moeten we dan echt hopen op een nieuwe stevige correctie?

Nog geen bullmarkt voor Bitcoin

Verder voorspelt Merten dat er geen echte bullmarkt voor Bitcoin komt, totdat de Amerikaanse centrale bank de markten weer van liquiditeit voorziet. Daarmee bedoelt hij dat de Federal Reserve, zoals de Amerikaanse centrale bank heet, de rente weer moet verlagen en hun opkoopprogramma moet hervatten.

Met het opkoopprogramma halen ze obligaties uit de markt, waardoor er in theorie meer privaat kapitaal beschikbaar is voor investeringen in bijvoorbeeld aandelen of andere risico-assets (zoals Bitcoin).

“Er is geen significante trend voor Bitcoin. Dit ziet er voor mij in ieder geval zeker niet uit als een bullmarkt. Vanaf maart 2023 tot oktober 2023 handelen we al vooral zijwaarts”, aldus de analist.

Het is volgens hem belangrijk dat we door de range van 28.000 tot 32.000 dollar heen breken met Bitcoin en daar vervolgens ook boven blijven hangen. Tot die tijd blijft hij conservatief.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Leslie Brown

Last Updated: 1698107404

Views: 599

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Leslie Brown

Birthday: 1948-05-13

Address: 71742 Schneider Street, Millerchester, IN 29941

Phone: +4326949049434013

Job: Chemist

Hobby: Survival Skills, Cooking, Quilting, Tea Brewing, Magic Tricks, Knitting, Table Tennis

Introduction: My name is Leslie Brown, I am a ingenious, venturesome, priceless, dedicated, accomplished, multicolored, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.