header banner
Default

Crypto-dilemma: Wat is die beter, XRP of Ripple-aandelen?


De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission is nu al bijna drie jaar gaande, maar langzaam maar zeker loopt deze op zijn einde. Bij Ripple heerst optimisme, en er wordt zelfs gepraat over een toekomstige beursgang van het bedrijf. Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) wegen investeerders alle mogelijkheden al af.

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Ripple veiliger, XRP hoger rendement?

Op X beschrijft Panos (@panosmek), een bekend lid uit Ripple’s achterban, waar je uit kunt kiezen. Hij houdt het vrij simpel. “Als je meer gelooft in Ripple en hun bedrijfsmodel, kies dan voor aandelen in Ripple. Als je meer gelooft in XRP en de XRPL, kies dan voor XRP.”

Momenteel kun je niet zomaar aandelen van Ripple kopen bij een reguliere aandelenbroker. Om te investeren in bedrijven die nog niet beursgenoteerd zijn moet je namelijk accredited zijn. Voor het investeren in Amerikaanse bedrijven houdt dit in dat je als individu een vermogen moet hebben van minimaal 1 miljoen dollar.

Flare Community schrijft in een reactie “Ik kan me voorstellen dat [aandelen in] Ripple een veiligere optie is, over een paar jaar is Ripple gigantisch! XRP is riskanter, maar met veel risico komen hoge rendementen. Als ik accredited was, dan had ik in beide geïnvesteerd.” Panos beaamt dit.

Ripple heeft al verschillende investeringsrondes gehad, waar over het algemeen institutionele investeerders aan mee doen. Of je liever in Ripple het bedrijf of in XRP investeert, hangt volgens de twee investeerders dus af van wat je verwacht van de markt en van hoeveel risico je wilt nemen.

@Ripple stock or $XRP?
🔸If you believe more in Ripple and their business model then go for Ripple’s stock.
🔹If you believe more in XRP/XRPL, which is a universal digital asset used for multiple use cases and a tech that anyone can use and build upon, go for XRP.

— Panos 🔼{X} (@panosmek) September 15, 2023

Gaat Ripple naar de beurs?

VIDEO: Rewind: Is Ripple Stock or XRP a Better Investment?
Linda P. Jones

Maar als de rechtszaak eindigt, dan zou dit wel eens kunnen veranderen. In 2021 verklaarde Yoshitaka Kitao, de Chief Executive Officer van de Japanse bank SBI Group, dat zowel Ripple-CEO Brad Garlinghouse als Ripple-bestuursvoorzitter Chris Larsen na de rechtszaak een beursgang willen. SBI Group is de grootste investeerder in Ripple’s aandeel.

Het plan om naar de beurs te gaan heeft het bedrijf al een tijd. Begin 2020 kondigde Ripple’s producthoofd Asheesh Birla aan dat jaar al naar de beurs te willen. Kennelijk gooiden de coronapandemie en de rechtszaak eind dat jaar veel roet in het eten.

Het plan ligt er dus al een tijd. Maar mocht de rechtszaak dit jaar eindigen, dan bestaat er een flinke kans dat de beursgang misschien sneller is dan je denkt. Dan zijn aandelen van Ripple gewoon te kopen via een ‘normale’ brokers zoals eToro, en net zo gemakkelijk als aandelen in andere grote Amerikaanse bedrijven.

Wil je investeren in aandelen? Maak via deze link een account aan bij eToro en betaal 0% commissie bij de aankoop van aandelen en frationele aandelen.

Sources


Article information

Author: Joseph Lynch

Last Updated: 1697946961

Views: 1002

Rating: 4.7 / 5 (79 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joseph Lynch

Birthday: 1954-08-12

Address: 3674 Daniel Path Apt. 870, Jamesfort, CO 01683

Phone: +3785569557369683

Job: Air Traffic Controller

Hobby: Poker, Origami, Cycling, Crochet, Rock Climbing, Mountain Climbing, Motorcycling

Introduction: My name is Joseph Lynch, I am a esteemed, forthright, Open, expert, irreplaceable, unguarded, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.