header banner
Default

Yazar Investing com, kripto paraların istihdam verisine nasıl tepki verdi?


Table of Contents

    Kripto paralar beklentilerin çok üzerinde gelen istihdam verisine nasıl tepki gösterdi?

    Investing.com - Küresel piyasalar tarafından hafta boyunca merakla beklenen tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından piyasalar volatil hareketlere sahne oldu.

    ABD verisi, 170 bin olan ortalama beklentileri neredeyse ikiye katlayarak 336 bin artış olarak açıklandı. Bunun yanında Ağustos ayı verisi de yukarı yönlü revize edilerek 227 bin olarak düzeltildi. Bu rakamlar ABD ekonomisinin canlı kalmaya devam ettiğini bir kez daha teyit ederek bu yıl artırımına gidebileceğine yönelik beklentileri de artırdı. 

    Son görünüme göre açıklanan verilerin ardından Fed’in 1 Kasım’da faiz artırma olasılığı bir miktar yükselerek %28’e çıktı. Ay boyunca gelecek açıklamaların beklenti düzeyini etkilemesi bekleniyor. 

    Bu durum risk iştahının düşüşüne katkı sağlarken kripto para piyasalarında da satışları tetikledi. , gün boyu toparlanma sürecinde 27.800 dolara kadar yükseldi, ancak istihdam verisinin ardından yönünü hızla aşağı çevirdi. BTC, son saat itibarıyla 27.100 dolar bandına kadar geriledi. , hafta boyunca devam eden düşüş sürecinde bugün 1.640 dolara kadar kısmi bir toparlanma gördükten sonra 1.610 dolara kadar gerileyerek negatif görünümünü sürdürdü. 

    Piyasa geneline baktığımızda ilk 100’de , bugün piyasadan ayrışan kripto para olarak %6 değer artışıyla 10,7 dolar yükseldi. En çok düşen altcoin ise olurken kripto paranın %10’a yakın gerilediği görüldü. Ardından bu hafta hızlı yükselen ’nin %5 oranında bir düzeltme yaptığı görülüyor.

    Son saatte gelen satışlarla birlikte vadeli işlem piyasalarında da pozisyon tasfiyeleri hızlandı. CoinGlass verilerine göre gün ortasına kadar toplamda 20 milyon dolarlık pozisyon kapandı. Diğer yandan açıklanan verilere ilk tepki satış yönlü olmasına rağmen alıcıların haftanın dip seviyesinden tepki alımlarını gerçekleştirmesi dikkat çekti. Bu da an itibarıyla kayıpların kısıtlı kalmasını sağlıyor.

    Yine de Fed’in yakından takip ettiği istihdam verisinde beklentilerin üzerinde bir artış ve geçmiş aylardaki yukarı yönlü revizyonların önümüzdeki günlerde risk iştahı üzerinde baskı kurmaya devam edebileceğini görebiliriz. 

    Diğer yandan Çarşamba günü beklentilerin altında kalan verisinin ardından %0,7 oranında düşüş kaydeden de tarım dışı istihdam verisi ardından yönünü yukarı çevirerek yeniden 107 seviyesine doğru hareketlendi. 

    Sources


    Article information

    Author: Donna Hall

    Last Updated: 1700226603

    Views: 1152

    Rating: 3.9 / 5 (72 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Donna Hall

    Birthday: 2015-08-12

    Address: 615 Cox Hills Suite 617, North Elizabethside, MA 13290

    Phone: +4700253429968351

    Job: Astronomer

    Hobby: Survival Skills, Embroidery, Poker, Orienteering, Scuba Diving, Woodworking, DIY Electronics

    Introduction: My name is Donna Hall, I am a unwavering, frank, audacious, accessible, dear, unyielding, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.