header banner
Default

Top 10 güçlü mobil işlemci: Yüksek performanslı modeller!


Akıllı telefonların hızlı çalışabilmesi için en gerekli donanımların başında işlemci geliyor. Bu yazıda en güçlü 10 mobil işlemci listesini sizin için hazırladık. Listede iPhone, Samsung ve Huawei başta olmak üzere farklı marka cihazlarda kullanılan işlemciler kendisini gösteriyor. Listedeki en iyi mobil işlemci ise adından çokça söz ettirmişti.

Günümüzde akıllı telefonlar giriş seviyesi, orta segment ve üst segment olarak üç temel sınıfa ayrılıyor. Bu listede yer alan işlemciler ise üst segment telefonlara ait. Çünkü en yüksek performansı, markaların amiral gemisi modelleri, yani üst sınıf modelleri veriyor.

Android’i çökerten duvar kağıdının sebebi belli oldu

Android çökerten duvar kağıdı için geldi. Android geliştiricileri konu cihazları zor bir duruma sokan fotoğraf hakkında açıklama yaptı.

En güçlü 10 mobil işlemci hangileri?

VIDEO: Performans canavarı en güçlü 11 mobil işlemci!
ShiftDelete.Net

Performansıyla göz dolduran işlemcilere göz attığımızda markaların kıyasıya rekabeti kendisini gösteriyor. İşlemci üreticilerine baktığımızda ise bizi Apple, Qualcomm, Huawei tarafından kurulan HiSilicon ve Samsung kendisini gösteriyor. Halihazırda bu markalar en çok satın alınan akıllı telefonlar listesinde de birbiriyle yarışıyor. Bilindiği üzere Huawei, ABD tarafından başlatılan ambargo ve yasaklamalar nedeniyle Kirin işlemci üretimine ağırlık vermişti.


Şimdi en iyi mobil işlemci listemize başlayalım. Listemizde işlemciler hakkında temel bilgilere ve hangi cihazlarda kullanıldığını da inceleyebilirsiniz. Sıralama, işlemcilerin performans testlerinde aldığı ortalama puanlara göre yapıldı. Bu nedenle sıralama kesinlik göstermeyebilir.

10. Samsung Exynos 9820

VIDEO: EN İYİ SNAPDRAGON İŞLEMCİ HANGİSİ? | 4 Nesil Bir Arada!
Hardware Plus

en güçlü 10 işlemci

Samsung tarafından üretilen Exynos işlemciler, Türkiye dahil birçok ülkede kullanıma alınmış durumda. Listemizdeki ilk işlemci olan Exynos 9820 ise 2.73 GHz çalışma hızına kadar çıkabiliyor. Cortex-A75 ve Cortex-A55 çekirdeklerden oluşan işlemci, 8 nm fabrikasyon sürecine sahip. 4K UHD çözünürlük kalitesini destekleyen işlemci, LTE (4G) ve 5G bağlantıları da destekliyor. Ayrıca işlemci 8K 30 FPS veya 4K UHD 120 FPS video kaydı yapabiliyor.

Bu işlemciyi kullanan telefonlara baktığımızda karşımıza Samsung Galaxy S10, S10 Plus, Galaxy S10e ve Galaxy S10 5G çıkıyor. Bu modeller 2019 yılında kullanıcılarla buluşmuştu.

Sources


Article information

Author: David Williams

Last Updated: 1704454682

Views: 1046

Rating: 4.3 / 5 (105 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Williams

Birthday: 2020-06-26

Address: 90152 Meyer Harbors, North Justin, MD 50998

Phone: +4754618256917371

Job: Article Writer

Hobby: Painting, Geocaching, Hiking, Skateboarding, Badminton, Cycling, Quilting

Introduction: My name is David Williams, I am a apt, dear, Precious, fearless, cherished, unyielding, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.