header banner
Default

Wat heeft de inflatie van Ethereum te maken met de koers?


Ethereum koers analyse voor slimme handelaren

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

De transactiekosten, ookwel gas fees genoemd, van Ethereum (ETH) lijken het diepste punt te bereiken sinds begin 2022, aldus recente gegevens van Coin Metrics. De lage kosten hebben er zelfs toe geleid dat het netwerk na lange tijd weer inflatoir is. Maar wat betekent dit voor de toekomst van ’s werelds op één na grootste cryptocurrency?

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Afgenomen vraag leidt tot lagere kosten 

VIDEO: ETHEREUM 2.0 IS UITGESTELD - WAT ZIJN DE GEVOLGEN?
Focuss Op Financiën

De gemiddelde kosten voor Ethereum transacties staat nu op een bescheiden $1,83, terwijl de kosten voor swap via Uniswap rond de $4,17 liggen. Dergelijke lage niveaus werden voor het laatst opgemerkt rond november vorig jaar. Tegelijkertijd was Ethereum weer inflatoir, wat betekent dat er dus meer ETH tokens in circulatie bij kwamen. De voorraad Ethereum groeide de afgelopen week met ongeveer 4.092 ETH-tokens, wat neerkomt op ongeveer $6,6 miljoen.

2023 begon met een opleving in de Ethereum gas fees, voornamelijk aangewakkerd door NFT handelsvolumes en de Blur token airdrop en de burn rate van de munt versnelde verder te midden van een meme coin-hype. Sindsdien is de NFT-hype gaan liggen en gebeurt er in de bredere markt eigenlijk bijzonder weinig. Vervolgens bleef het totale aanbod van ethereum tokens lange tijd bijzonder stabiel.

Na de merge was de verwachting dat het Ethereum netwerk voornamelijk deflatoir zou zijn. Door het wegvallen van beloningen voor miners en het vernietigingssmechanisme zou het totale aanbod van ETH steeds kleiner worden. In de basis bleek dit ook inderdaad zo te zijn, maar we zien nu dat tijdens periodes van extreem lage activiteit en gas fees, het netwerk toch weer te maken kan krijgen met inflatie.

Ethereum inflatie

VIDEO: Inflatie VS valt mee, crypto omhoog | ETH upgrade: wat deed de koers? | Crypto nieuws vandaag | #859
BLOX

Hoewel dat natuurlijk geen ramp is, lijkt deflatie wel sterk de voorkeur te hebben onder beleggers. Immers, als de voorraad slinkt en de vraag hetzelfde blijft, zou dat in principe tot een stijging van de prijs moeten lijden. Of het Ethereum netwerk inflatoir of deflatoir is hangt dus wel sterk af van de hoogte van de gas fees.

De verwachting is daarom ook dat zodra de gas fees weer stijgen, het netwerk ook weer deflatoir zal worden. Mogelijk zelfs met goede ontwikkelingen voor de koers van ETH op de lange termijn.

Sources


Article information

Author: Jacob Mason

Last Updated: 1698377762

Views: 1193

Rating: 3.7 / 5 (99 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jacob Mason

Birthday: 1968-09-24

Address: 1989 Monica Burgs, Lake Mary, KS 28155

Phone: +4198002953175089

Job: Physical Therapist

Hobby: Meditation, Card Collecting, Fencing, Geocaching, Coin Collecting, Wildlife Photography, Ice Skating

Introduction: My name is Jacob Mason, I am a Open, enterprising, courageous, receptive, fearless, unyielding, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.